En GRYMT bra dag!

Jag som ständigt känner mig uttråkad och gärna håller igång istället för att bara sitta hemma och tittar på tv fick idag chansen på ett nytt jobb! Servis, så lagomt hög fart, mycket att ta in och hålla reda på. Kan efter några timmar andas ut och känna mig nöjd över min första dag, även skönt att få sluta tidigt. Många timmar kvar av dagen när jag även har en träningsfri dag!  Ja, men varför inte göra bort massa ärenden och sysslor? När man har tre olika jobb så har man sällan tid att bara ta sig tiden och göra ärenden, sällan man har orken till det heller. 

Laddar upp med täckbyxor, mössa, vantar, hörlurar och drar med raska steg mot morsans jobb. Lånar hennes bil och pluggar in musik på högsta volym. Följer farsans råd, planering och prioritering! Går igenom planen i mitt huvud från början till slut. 1. Åk hem till morsan, hämta vintercykeln + vinterdäcken till min egna bil. 2. Dra till ica och handla. 3. Plugga in batteriladdaren till min egna bil. 4. Lämna tillbaka bilen och sen gå hem. Perfekt, enkel plan borde gå ganska snabbt.

Slår på Fri Man av Euskefurat för att känna peppen för min väldigt utförliga plan och drar mot Pitholm. Hittar cykeln längst in i garaget bakom fyra andra cyklar... Shit.. Ahja. Får efter lite bök fram cykeln och rullar den mot bilen. Finns ju då tyvär ingen kula på mammas lilla halvkombi som bara klättra in i bilen och fälla ner sätena. Efter ca en kvarts bök lyckas jag äntligen få in cykeln i bagaget! YES! Men fan... Var ska jag rymma vinterdäcken? Äh, no löser jag hejn! Med två feta vinterdäck brevid mig och två inpressade ovanpå cykeln rullar jag mot stan igen. Tanken slår mig att om jag krockar nu så lär jag bli mosad av en röd dam cykel och fyra stora vinterdäck... Kanske ska köra extra försiktigt. Passerar Statoil och svänger in i stora rondellen då en annan tanke slår mig, kanske borde svänga in på statoil och pumpa däcken på cykeln! Tar ett varv i rondellen likt Mr Bean och tar mig tillbaka till macken. Efter tjorv med slangar, pumpar och däck rullar jag hemmåt. Kanske jag borde pumpa däcken på min andra cykeln när jag ändå håller på? 
Väl hemma lastar jag av cykeln och däcken, låter armarna jobba Lite. Lastar sedan in nästa cykel, tillbaka till statoil tjorvar på med däck, slangar och pumpar och sen mot Ica. 
 
När man ändå fått lönen och känner sig rik i några dagar så storhandlas det. Lyckas få ihop tre sprängfulla ica kassar med bra, hälsosam mat och grönsaker. Mycke ica basic och "köp två för en" erbjudanden. Väldigt ekonomisk Tea, bra gjort! Kör med självskanning så de ska gå fort smidigt och så slipper jag stå i kö. Smart. Men blev de smidigt? Nä. Avskanning... bara plocka upp allt igen, lägga upp på bandet och packa om allt... suck... Så småningom parkerar jag utanför lägenheten och laddar upp för att klara av fem trappor med tre tunga plastpåsar som nästan amputerar bort fingrarna. Får se det som ett träningspass! Lets do it! Ångade varm och ömma fingrar når jag äntligen lägenheten. Försökte även få ner sommarcykeln i källaren så den inte ska stå och sammlar snö hela vintern. Tror ni inte jag tappar taget och cykeln krachar ner för trappen... Absolut. 
 
Har ändå lyckats hålla mig till plan ganska bra så fortsätter på nästa punkt, 3. Plugga in batteriladdaren till min bil. 
Lyckas på något vis få in alla mat i min minimala kyl, beger mig ner för alla trappor igen och kommer fram till bilen som mer liknar en liten snöhög. Ahja, så går det när man låter bilen stå helt orörd under snöstorm och vinterväder i norr... Bara börja skrapa och borsta av snö då. Efter vad som känns som en evighet senare ser bilen ut som en bil igen och det känns inte längre att det är -18 ute... Märker att hela bilen är igenfryst så innan jag kan slänga in vinterdäcken i bagaget måste jag plugga in motorvärmaren, var är då sladden? Jo, i bagaget under en lucka vid extradäcket... bara försöka rycka upp en dörr och krypa igenom hela bilen och med en akrobatisk ställning få upp de där jäkla sladden! Tror ni inte att jag lyckas tappa ner telenonen under reservdäcket också.. Vafan. Några grader hetare lyckas jag äntligen ta mig ur bilen med mobilen och sladden till motorvärmaren! Självklart står bilen står ca 2 dm för långt från stolpen... Övervägde om jag skulle försöka lyfta bilen närmare stolpen men efter något övervägande var det bara ta sig upp för trapporna och hämta en skarvsladd... 
Tillslut är då bilen inkopplad och för att isbiten ska hinna bli lite varm så kan jag försöka plugga in batteriladdaren och se så den funkar. Nog funkade den alltid men lyckas kortsluta apparaten så säkringen går... Ah men kul. 
Beger mig då med något högre fart till närmaste mack där jag litar blint på att personen bakom kassan kan fixa en ny "säkring" till mig. 

Tillbaka vid min något upptinade bil märker jag att bilnycklarna ligger på förarsätet och bilen har låst sig... ja men självklart, vad annars. Upp för alla fem trappor efter extranyckeln. Väl nere och inne i bilen märker jag att motorhuven är igenfryst. Upp för alla fem trappor till lägenheten och hämtar min gamla, alldeles för slöa hårfön. Efter vad som kändes som ännu en evighet av blåsande får jag upp motorhuven! Pluggar in laddaren och känner mig som en bastu, dock ganska tacksam över att bo i norr så kroppstempraturen hålls nere en aning. Efter ännu en tripp upp och ner för alla dessa välkända trappor för att lämna extranycklar och material från " projekt isbil", sätter jag mig i morsans bil.
Har nu äntligen landat i soffan och känner mig grymt självständig. Väldigt tacksam över att jag jag gjorde en sån genomtänkt och välplanerad plan så allt gick lätt och smidigt.... Hur var din dag?